субота, 12 грудня 2015 р.

ПОВОРОЖИМО.....


Ніч з 12-го на 13-те грудня - одна із наймістичніших ночей. Вона може відкрити дівчатам таємниці майбутнього і дати відповіді на самі потаємні питання. 
У день св. Андрія, як і в день великомучениці Катерини, дівчата ворожать про своїх суджених. Багато хто з них за заведеним звичаєм напередодні дня апостола Андрія дотримуються посту і взагалі моляться йому про дарування їм гарних наречених. 
Є безліч варіантів ворожінь на Андрія. Всі вони дозволяють доторкнутись до чогось містичного та вищого, а також проявити фантазію. Адже важливо навіть не те, що вийде в результаті гадань, а те, як дівчина себе після цього налаштує. 
Наші прабабусі, коли були ще дівками, сподіваючись на щасливе заміжжя, ворожили на долю. Незважаючи на те, що живемо ми в ХХІ ст, а заглянути в майбутнє, поворожити на майбутнього чоловіка неодмінно хочеться. Тому сьогодні поговоримо про ворожіння.(адаптовані для сучасних дівчат:)))

Ворожіння за допомогою ланцюжка

Дівчина залишається одна в кімнаті та бере у праву руку золотий або срібний ланцюжок. Стискаючи ланцюжок у кулаці, дівчина має зосередитись на тому питанні, яке її найбільше цікавить. Це може бути і питання про майбутнього нареченого, і про кількість дітей, і про справи на роботі… Чітко уявивши, що саме цікавить, дівчина кидає ланцюжок на стіл і дивиться на фігуру, котра вийшла. Є різні інтерпретації фігур, найпопулярніші з яких:

Коло – у майбутньому складеться ситуація, для розплутання якої треба буде докласти багато зусиль;

Овал – непроста ситуація, яка однак не вимагатиме особливих втрат;

Рівна лінія – успіх та найсприятливіший час для здійснення своїх мрій;

Змійка – варто бути обачним і не довіряти людям навколо тебе;

Заплутаний вузол – чекайте інтриг;

Трикутник – ознака вдачі у справах;

Метелик або бантик – до побачень, кохання, а, можливо, й весілля;

Ланцюжок, що склався в якусь букву – чекайте на новий роман з людиною, ім’я якої починається на цю букву.

Проте найкраща інтерпретація – це та, котру дівчина сама відчуває і «бачить».

Ворожіння з дзеркалами

Узяти два дзеркала різної величини і поставити їх «обличчям» один до одного. Посередині треба розставити 3 запалені свічки. Біля півночі вимкнути світло, сісти обличчям до великого дзеркала і дивитись у нього поверх меншого. З цього моменту не можна промовляти жодного слова, озиратись і моргати (наскільки вистачить духу). У дзеркалі можна буде побачити щось сходе на коридор із свічками. І в цьому коридорі має з’явитись суджений. Щоб ускладнити процедуру, подейкують, що дивитись в утворений коридор треба через склянку води.

Ворожіння на книгах

Один з найвеселіших способів ворожіння. Відповіді зазвичай настільки абстрактні, що їх можна після цього обговорювати годинами. 

Ворожіння полягає в тому, що береться будь-яка художня книга. Можна, звісно, і якийсь анатомічний атлас взяти для кращого результату. Загадується питання, називається номер сторінки і рядок зверху або знизу. Потім книга відкривається на відповідній сторінці, читається відповідний рядок і приходить щастя.

Ворожіння на кавовій гущі

Напевно, найстаріший спосіб ворожіння. Італійці переконують, що цей метод пішов саме від них ще з 18 століття. А поки італійці переконують, українські дівчата ворожать.

Отож, треба в кавнику або турці зварити каву. Перелити готову каву у світлу чашку з гладкими краями і насолоджуватись її смаком в компанії подруг. Цей процес можна розтягувати, обговорюючи результати ворожіння на книзі. Коли кава допита, чашку з гущою всередині різко перевертають на біле блюдце. Ворожіння проводять по тому, як кавові фігури розмістились в чашці. Фігури біля ручки означають людину, яка ворожить, її будинок, рідних. Праворуч від ручки – майбутнє, ліворуч – минуле. Якщо фігура знаходиться біля краю чашки, то очікуйте подій найближчим часом. Якщо ж фігура знаходиться на дні – подій ще треба трохи зачекати.

Ворожіння на нитці

Якщо є бажання дізнатись, хто з присутніх дівчат найшвидше вийде заміж, кожна дівчина бере по нитці однакової довжини і підпалюють її. Чия нитка згорить перша, та й заміж перша вийде. А ось якщо нитка гасне одразу, або на половину – то це не дуже добрий знак. 

Ворожіння на воску

Для ворожіння знадобиться воскова свічка. Її ламають на дрібні шматки, які кладуть в металеву дошку і розтоплюють над свічкою. Розтоплений віск дівчата швидко виливають в миску з холодною водою і дають волю своїй фантазії. Застиглий віск переважно застигає у дуже цікавих формах.


Ворожіння з човником

В миску наливається вода і ставиться посеред темної кімнати. На краях миски чіпляються шматки паперу з написаними на них чоловічими іменами. Посередині опускають горіхову шкарлупку із запаленої в ній маленькою свічечкою. Таким чином цей човник, майже наосліп, керуючись лише своєю інтуїцією, що уособлює свічка, припливе до берега з іменем чоловіка,з яким судилось створити сім’ю. 
За матеріалами інтернет-видань

PS. У це свято св. Андрія будь-яке гадання має чарівну силу. Але все залежить від вас, наскільки ви будете в них вірити. 






Немає коментарів:

Дописати коментар