вівторок, 22 грудня 2015 р.

ЛЕПЕТУН ДОПОМОЖЕ ШВИДКО І ВЕСЕЛО ВИВЧИТИ УКРАЇНСЬКУ МОВУ

Свого часу Вольтер сказав :"Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя". У вивченні української мови суттєво допомагає проект "Мова – ДНК Нації", який  Наталія Клименко запустила разом з чоловіком, дизайнером Павлом. А дещо згодом до невеличкої команди приєднався брат Наталії Олександр, який взяв на себе функції програміста. Про це я вже писала дещо раніше. Я залюбки відвідую їхню сторіночку, там багато цікавої інформації і захоплюючі вправи.


А тепер новина - команда освітнього проекту «Мова – ДНК нації» створила перший мобільний застосунок Mova для вдосконалення знань з української мови на платформах iOS та Android. Завдяки застосунку всі охочі матимуть змогу пригадати основні правила правопису, дізнатися фразеологізми й синоніми, навчитися правильно наголошувати слова та позбутися росіянізмів. Крім того, зареєстровані користувачі зможуть перевіряти знання й одночасно навчатися, виконуючи тематичні вправи.
«Для вивчення іноземних мов є багато застосунків, а от для вивчення української не було. Ми вирішили це виправити, оскільки відчували таку потребу. Багато людей хочуть удосконалювати свої знання з української мови, а ми намагаємося їм допомагати – створюємо для цього сучасні інструменти. Я вдячна команді, яка повірила в ідею й з таким натхненням реалізувала її, безкоштовно працюючи після роботи й у вихідні», – розповіла Наталія Клименко, засновниця проекту «Мова – ДНК нації».
Над розробкою застосунку працювали троє людей: Віталій Благодір, Олександр Клименко, Павло Мельник-Крисаченко.

Наразі застосунок Mova можна безкоштовно завантажити в Google Play та App Store. Згодом він буде доступним і для Windows Phone.
З часом розробники планують зробити застосунок більш персоналізованим, щоб пропонувати кожному користувачеві інформацію, корисну саме для нього. Крім того, команда проекту працює над удосконаленням сайту, і вже скоро запропонує новий тип вправ для зареєстрованих користувачів.
Я завантажила застосунок Mova на планшет - і задоволена не лише я, а й мої діти (учні 3 і 4 класу). Звісно, вони ще нічого не знають про пароніми та й складні наголоси їм ще не під силу, але від вправи "цікаві фразеологізми" неможливо відірватись. Завантажуйте Mova - і вдосконалюйте свої знання. Успіхів вам:)))
за матеріалами проекту "Мова - ДНК нації"

Немає коментарів:

Дописати коментар