четвер, 5 листопада 2015 р.

ЮВІЛЕЙНИЙ ДИКТАНТ


9 листопада 2015 року готуємо ручки і папір на 10.10. Чому? Та тому, що саме тоді відбудеться унікальна подія -  XV Радіодиктант національної єдності. 
Національна радіокомпанія України започаткувала акцію ще 2000-го. Відтоді кожен охочий може приєднатись до мовного флешмобу. А цього року і поготів, адже цей диктант - ЮВІЛЕЙНИЙ.
Як правило, текст – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису – складається близько із 150 слів. Читатиме диктант у студії на Хрещатику,26 Олександр Авраменко. 
Щоб написати диктант не обов'язково навчатись у школі, писати можна будь-де і будь з ким. Можна вдома, можна в гостях, можна і на роботі (потай від директора), де підкаже вам ваша уява, головне, щоб поруч було радіо. Якщо ж "бабусине радіо" вже давно відійшло у історію, то заходьте за посиланням, завантажте на свій компютер файл Першого каналу у форматі мр3 і слухайте при запущеному інтернеті текст диктанту.

http://schedule.nrcu.gov.ua/maps

Що робити, коли диктант вже написаний? Можна залишити вдома на згадку, можна відіслати на радіо. Якщо ви надішлете свій диктант на адресу Хрещатик, 26, Київ -1, 01001 або фото чи скан на електронну пошту nrcu-zw@nrcu.gov.ua , його перевірять. Але оцінки ставити не будуть. Після написання (за 2 дні після акції) текст диктанту викладається на сайті, тому кожен зможе перевірити себе сам.

Про це можна багато писати, але радіодиктант – це те, що варто хоча б один раз НАПИСАТИ!!!
Приєднуйтесь, адже мета диктанту - не перевірка вашої грамотності, а об'єднання всіх нас довкола мови, щоб вкотре підтвердити, що ми - єдиний народ, єдина країна, єдина мова. А ось і адреса, звідки можна завантажити бланки для написання диктанту :

http://www.ex.ua/672144577510

Бажаю всім успіхів!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар